Slow Food yerel üretim - yerel tüketim felsefesiyle 10 Aralık Terra Madre Günü İstanbul Tadlı Maya'da Buğday'ı kutlamaya çağırıyoruz herkesi.
Neden Buğday? Çünkü yapılan araştırmalar Buğday'ın doğum yerinin Anadolu olduğunu gösteriyor. Bugün ise Anadolu'ya özgü buğday çeşitleri yok olma tehlikesiyke karşı karşıya. Nasıl mı engel olabilirsiniz bu kıyıma? Yerel buğday çeşitlerini tanıyarak, restoranlarda yerel buğdaydan yapılmış menüleri seçip tüketerek katkıda bulunabiliriz. Terra Madre günü için Datlı Maya ile bol Buğday'lı menümüz:
Etoburlar İçin: Afyon Kelle Sucuklu Peynirli Pizza (Buğday unu ile yapılmış)
Karani Güveç- Buğdaylı bir güveç türü
Tahıllı Tohumlu Kurabiye ile Fırında Kabak Tatlısı
Limitsiz Çay
Otoburlar İçin: Ispanaklı Keçi Peynirli Mini Pizza
Bolu Mantarlı Güveç
Tahıllı Tohumlu Kurabiye ile Fırında Kabak Tatlısı
Limitsiz Çay
Fiyat: 25TL
10 Aralık Cumartesi Saat 15:00 - 17:00 arası hepinizi Datlı Maya'ya bekliyoruz!
datlimaya.com/blog
27 Kasım 2011 Pazar
İlk Çalıştayımız 16 Nisan 2011
Slow Food Balkon Bahçeleri Konviviyumu ve Emanetçiler Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ilk Balkonda Bitki Yetiştirme Çalıştayı 16 Nisan 2011 Pazar günü gerçekleştirildi. Ücretsiz yapılan çalıştayda Balkon Bahçeciliği temel ilkeleri üzerine eğitim verildi.
Akdeniz ülkelerinde Küçük Çiftçi ve Alternatif Gıda Projesi üzerinde çalışan Julia ve Matthias çiftinin eğitmen olarak yer aldığı çalıştayda, doğru saksı seçimi, balkonda bitki yetiştirmek için kullanılan malzemeler, toprak seçimi gibi konular ele alındı. Fidelerin şaşırtma usulüyle saksıya geçirilmesi, sıralı dikim, bitkilerin besin ihtiyaçları gibi temel konuların ele alındığı çalıştayda şehirde yaşayan insanların balkonlarında yetiştirebilecekleri marul, biber, domates, reyhan gibi bitkilere ve bakımlarına değinildi.Amacımız şehirli tüketiciye gıdasının nereden geldiğini hatırlatmak ve tüketiciyi gerçek gıdayı aramaya ve sorgulamaya teşvik etmek. Endüstriyel gıda tarafından çevrelenen şehirli tüketicinin kendi gıdasını yetiştirmesine önayak olmak. Şehirde yaşayanların gıdamızı yetiştiren çiftçilerle yakınlaşmasını sağlamak.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)