27 Kasım 2011 Pazar

10 Aralık Terra Madre Günü Kutlaması

Slow Food yerel üretim - yerel tüketim felsefesiyle 10 Aralık Terra Madre Günü İstanbul Tadlı Maya'da Buğday'ı kutlamaya çağırıyoruz herkesi.

Neden Buğday? Çünkü yapılan araştırmalar Buğday'ın doğum yerinin Anadolu olduğunu gösteriyor. Bugün ise Anadolu'ya özgü buğday çeşitleri yok olma tehlikesiyke karşı karşıya. Nasıl mı engel olabilirsiniz bu kıyıma? Yerel buğday çeşitlerini tanıyarak, restoranlarda yerel buğdaydan yapılmış menüleri seçip tüketerek katkıda bulunabiliriz. Terra Madre günü için Datlı Maya ile bol Buğday'lı menümüz:

Etoburlar İçin: Afyon Kelle Sucuklu Peynirli Pizza (Buğday unu ile yapılmış)
Karani Güveç- Buğdaylı bir güveç türü
Tahıllı Tohumlu Kurabiye ile Fırında Kabak Tatlısı
Limitsiz Çay

Otoburlar İçin: Ispanaklı Keçi Peynirli Mini Pizza
Bolu Mantarlı Güveç
Tahıllı Tohumlu Kurabiye ile Fırında Kabak Tatlısı
Limitsiz Çay

Fiyat: 25TL

10 Aralık Cumartesi Saat 15:00 - 17:00 arası hepinizi Datlı Maya'ya bekliyoruz!
datlimaya.com/blog

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder